HURRENGO IREKIERA: “BASKIR”, GOI MAILAKO OGI ARTEKOAK

Zentroko eskaintza gastronomikoa zabaltzen jarraitzen dugu. Oso pozik gaude "Baskir"-en hurrengo irekiera iragartzeaz, kalitate handiko ogi artekoetan oinarritutako esperientzia gastronomiko paregabea eskainiko duen jatetxe berria, tradizioa, sormena eta zaporea uztartzen dituen proposamenarekin.
“Baskir” izenak Islandian XVI. eta XVII. mendeetan euskaldunak nola ezagutzen ziren adierazten du, haien espiritu bidaiaria eta truketik sortzen den aberastasun kulturala gogora ekarriz. Filosofia honek sukaldaritza informala, dibertigarria eta bertakoa inspiratzen du, eskuekin jateko eta formalitaterik gabe gozatzeko pentsatua.
Proiektuaren buru David Houpt da, sukalde profesionaletan 13 urte baino gehiagoko esperientzia duen sukaldaria, Basque Culinary Center-en trebatua eta AMA Tolosa jatetxeko sukaldeburu ohia, 2025an Michelin izar batekin saritua. Bere nazioarteko ibilbideak eta ikuspegi berritzaileak proposamen sendoa eta izaeraduna bermatzen dute.
“Baskir”-ek ogitartekoak, hanburgesak, sandwichak, briocheak eta ogi arteko beste sorkuntza batzuk eskainiko ditu, proposamen klasiko eta originalak konbinatzen dituen karta batekin, etxeko saltsekin eta mokadu aukerekin batera. Aukera begetarianoak eta glutenik gabeak ere izango ditu, baita bere gazta-tarta ezagunak ere.
Lokala, dekorazio informalarekin eta espazio ireki batean, Urbileko goiko solairuan egongo da, zinema aretoen ondoan. Irekiera uda hasterako aurreikusita dago, eta “fast local food” erreferente bihurtuko dela agindu du, azkarra bertakoa, osasuntsua eta zoragarria ere izan daitekeela erakutsiz.